De waarheid op een waagschaal

Van detail tot overview, mijn beeld van de wereldmaandag 2 mei 2011

Utrechtse ‘Iron Lady’ blijft ongeslagen koningin kickboksen

Utrecht - Aankondiging was niet nodig. Iedereen wist wie op het punt stond de vechtarena te betreden. ‘Iron Lady’ Germaine de Randamie was na drie jaar eindelijk weer in Nederland te zien. En dat was te horen in Sportcentrum de Galgenwaard.

Al drie jaar durfde niemand het meer op te nemen tegen kickbokster de Randamie. Voor een nieuwe uitdaging week ze daarom uit naar het freestyle vechten in de Amerikaanse MMA. Maar nu was daar ineens de Friese Lena Buytendijk. Deze eveneens MMA-vechtster was de eerste die het na zoveel tijd aandurfde tegen de Randamie in de kickboksring.

Afgelopen zondag 1 mei was het zover op het Next Generation Warriors kickboksgala. Hakkend op harde housemuziek betrad Buytendijk de ring. Klaar voor het gevecht waar ze naartoe had getraind. Klaar om als eerste de ‘Iron Lady’ te verslaan. De muziek werd grimmiger, het gejoel luider. “Ze wil het bloed van haar tegenstandster” klonk het door de spiekers en met de vuisten omhoog gericht naar haar thuispubliek bevestigde de Randamie haar comeback.

De partij begon afwachtend. Beide vechtsters checkten elkaar uit. De dekking van de Randamie zat uitdagend laag, een stoot altijd gevolgd door een lage trap. En alles even hard. “Ze heeft echt vuisten van staal”, aldus nichtje Lindsey, “Al laat ze deze partij nog niet alles van zichzelf zien.” Tot ze het publiek in de derde ronde beloonde met een aanval van rake series en de partij afmaakte met haar knie. Geen knock out deze keer. Maar ondanks dat Buytendijk een waardige tegenstandster was, bleek ook zij voor de Randamie een maatje te klein.

“Utrecht mijn stadje!” beantwoordde de Randamie door de microfoon het uit zijn dak gaande publiek. De ‘Iron Lady’ had weer toegeslagen en het smaakte naar meer, want “Dit is geen afscheid van het kickboksen, als ik weer uitgedaagd word, dan volgen er meer.” Maar wie weet is eerder nog een nieuwe partij tussen de Randamie en Buytendijk te zien. Dan in MMA-stijl. Een op adem gekomen Buytendijk heeft haar daar na afloop van de wedstrijd in ieder geval alvast naar gevraagd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie